Tuesday, July 6, 2010

Dundrende underskud hos Cimber

06. jul. 2010 08.15 Penge

Flyselskabet Cimber Sterling har det ikke let. Selskabet fik et dundrende underskud i 2009/10 på 229 millioner kroner.

Og det til trods for at der sidste år var 40 procent flere passagerer.

Cimber sænker også sine forventninger. Hvor man tidligere håbede på et rundt nul eller et minus på 30 millioner til næste år, lyder forventningen nu på et underskud på mellem 20-80 millioner kroner.

Ryster ikke på hånden
Men det får ikke Cimbers Sterlings administrerende direktør, Jacob Krogsgaard til at ryste på hånden.

Han siger nu, at selskabet skal have flere afgange på eksisterende ruter og begynde at flyve med kunder på nye ruter.

- Samtidig vil vi fortsat udvide forretningen med nye indtægtsområder med særligt fokus på at udnytte det store potentiale, der ligger i salget af tillægsprodukter og services, siger han i en kommentar til årsregnskabet.

Askeskyen gav tab
Helt overordnet kalder ledelsen resultatet for "utilfredsstillende". Omsætningen steg godt nok med en femtedel - men askeskyen, en hård vinter og massiv konkurrence om kunderne har påvirket selskabet i negativ retning.

- 2009 bliver kaldt det værste år i luftfartsindustrien nogensinde, og vi har været kraftigt udfordret af en række udefrakommende forhold, der har påvirket selskabets lønsomhed negativt, lyder det fra direktøren.

Cimber Sterling kom på børsen den 1. december sidste år. Og siden er det gået rigtigt skidt for selskabet, der har nedjusteret samlet tre gange.

Der er lavvande i kassen - og selskabet forventer nu at redde skindet på næsen, da EU's transportministre i starten af maj åbnede for, at de enkelte lande i EU kan give luftfarten en hjælpende hånd i form af lån.

Samtidig regner man med at refinansiere selskabets flyflåde.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.