Tuesday, October 26, 2010

Vestas fires 3000 employees world wide

Vestas is firing 3000 employees world wide, although the majority is Danish staff at several factories. The reason for the major cut down, eventhough Vestas has presented a nice annual report with a big surplus on their account, is that most windmills are now sold in Asia and the North Americas making it too expensive to build and ship the windmills.

Following article is in Danish.

3000 skal fyres i Vestas
26. okt. 2010 08.43 Penge

Vindmølleselskabet Vestas gør klar til at lukke en række fabrikker, primært i Danmark - i alt 3000 stillinger skal nedlægges, oplyser virksomheden.

Flere end 2.000 stillinger nedlægges i Danmark. Blandt andet lukkes fabrikkerne i Nakskov, Skagen, Viborg og Rudkøbing.

- Der er en meget trist situation. Ikke mindst fordi Vestas globalt står stærkere end nogensinde før. Lige nu øger vi vores markedsandel, hvilket bedst illustreres ved vores rekordstore ordreindgang i 2010, siger koncernchef Ditlev Engel i en pressemeddelelse.

For dyrt i Danmark
Selvom virksomheden tjener penge og har masser af ordrer, er det simpelthen blevet for dyrt at producere vindmøller i Danmark.

- I dag er det billigere for Vestas at producere en vindmølle i Spanien og fragte den til Sverige, end det er at sende den ud af Danmark. Og skulle man sende en mølle fra en af vores kinesiske fabrikker til Danmark, vil de samlede omkostninger være de samme, som hvis den var fremstillet her i landet, siger Ditlev Engel.

- Kort sagt, skal Vestas altid kunne konkurrere mod det som vi kalder Asien-omkostninger plus fragt. Og det er desværre ikke muligt med den nuværende overkapacitet i Nordeuropa, hvor omkostningsniveauet er for højt, siger han

Flere medarbejdere - bare ikke i Danmark
På trods af fyringerne i Danmark regner Vestas stadig med at være flere medarbejdere - ca 21.000 - på verdensplan ved udgangen af 2010, end da året begyndte. Cirka 6000 af dem vil stadig være i Danmark.

Vestas holder pressemøde kl. 10, hvor ledelsen vil orientere om situationen. Dr.dk følger sagen.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.