Tuesday, June 29, 2010

Eureka

“EUREKA is more than an organisation, it is an ambition: to become the leading platform for R&D-performing entrepreneurs in Europe and beyond. EUREKA R&D is industry-led, applied, close-to-market — with tangible results and visible benefits.”

Formålet med EUREKA er af øge konkurrenceevnen og innovationen i den europæiske industri.

Det gøres ved at etablere fælles markedsnære forsknings- og innovationsprojekter mellem virksomheder, universiteter og andre videninstitutioner.

EUREKA blev etableret i 1985 og har i dag 38 medlemmer heriblandt EU-kommissionen. Gennem EUREKA-samarbejdet koordineres nationale tilskudsordninger, så der kan etableres tværnationale projektkonsortier. Hvis man skal opnå tilskud til et EUREKA projekt forudsætter det altså, at projektet ligger inden for rammerne af både det underliggende nationale tilskudsprogram og EUREKA, samt at de nationale myndigheder der har ansvaret for de pågældende ordninger har kunne godkendes deres del af projektet.

Strukturen for Eureka, er at formandskabet går på skift af medlemmerne. Israel overtog den 25. juni formandskabet og har det indtil juni 2011.

Ved fejring af Eureka’s 25 års jubilæum, vil det israelske formandskab fokusere på at styrke Eureka’s position i ERA, og gøre det til den fortrukne innovative platform for markedsorienterede R&D, udviklingsmuligheder, service og vil samarbejde med Kommissionen, og andre vigtige nøglepersoner for at løse denne opgave.

Det israelske formandskab vil bestræbe sig på at implementere sine målsætninger i påskønnelsen af, og fortsættelsen af, de tidligere resultater, og vil dele med netværket Israel’s bedste praksis for innovation management og investeringsmodeller.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.