Tuesday, June 30, 2009

Samarbejde i den biomedicinske industri

Det bliver ofte diskuteret om Skåne nu er - eller ikke er - eller burde være en del af Danmark!

Når det gælder den danske biomedicinske industri, så er Skåne for et par år siden smeltet sammen med Sjælland i det, som med henvisning til den amerikanske hightechs højborg Sillicon Valley, kaldes Medicon Valley.

Ved at slå virksomheder, der omfatter medicinalindustrier, biotekniske inkubatorer samt forskning på hospitaler og universiteter på Sjælland og i Skåne, sammen, har man skabt et af de stækest voksende bio-medicinske områder i Europa.

Her opstår der idéer og udvikles lægemidler og diagnostisk apparatur og -metode i verdensklasse.

Men i vor globaliserede verden kommer der sjældent meget godt ud af at lukke døren og være selvtilstrækkelig, og det er blandt andet derfor det danske videnskabsministerium har indgået en række bilaterale aftaler med lande som dansk videnskabelig forskning og industri kan have glæde af at udveksle ideer og erfaringer med.

Et af de lande der netop udmærker sig ved at have om muligt endnu mere fart på end Danmark når det gælder bio-teknologi og bio-medicin, er Israel.

Så for to år siden indgik Danmark og Israel en aftale om at samarbejde.

Derfor var Det danske Videnskabsministerium og flere danske biomedinske virksomheder i sidste uge i Tel Aviv til en stor international kongres for bl.a at præsentere Danmark. Interview med Jens Peter Vittrup fra Videnskabsministeriets innovationscenter og professor Eva Steiness, der er direktør i et af Danmarks yngste biomedicinske firmaer Neoloch.

24. juni 2009 kl. 17:10 på P1

· Samarbejde i den biomedicinske industri (11:18)

http://www.dr.dk/P1/orientering/indslag/2009/06/24/201021.htm

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.